Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Participare la Conferința europeană privind Agricultura susținută de comunitate, Milan, 10-12oct2012

În perioada 10-12 octombrie, asociația CRIES a fost reprezentată în Conferința europeană privind parteneriatele de Agricultură susținută de comunitate și lanțurile scurte de distribuție a produselor alimentare, organizată de rețeaua URGENCI și partenerii săi în Milan, Italia.

Întâlnirea a fost găzduită în incinta unei foste ferme – Cascina Cuccagna - datând din secolul 17 și care a supraviețuit în zona rezidențială a metropolei italiene (Porta Romana), devenind, prin efortul unor ONGuri locale,un spațiu urban alternativ valorizat în proiecte de consolidare a coeziunii sociale.

Reprezentanți ai unor organizații din peste 20 de state europene au avut ocazia să se cunoască mai bine, să înțeleagă diferențele relevante dintre diversele modele de ASC și rețele de achiziții solidare și să lucreze într-un spațiu comun pentru 2 zile și jumătate.

În continuare, participanții vor continua să lucreze la o strategie comună de dezvoltare prin rețeaua URGENCI, vizând o mai bună reprezentare a  mișcării la nivel european.