Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneriatele ASAT de solidaritate între consumatori și micii agricultori – prezentate la Seminarul RNDR dedicat lanțurilor scurte de consum

În organizarea Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Seminarul Lanțurile scurte de desfacere a produselor agroalimentare, concepte de bază și perspective de dezvoltare  (4 -7 sept., București v. program aici).

Asociația CRIES  a fost invitată să prezinte modelul parteneriatelor ASAT de solidaritate între consumatori și țărani sau mici producători agricoli de proximitate. Aceste parteneriate sunt prezente în România din anul 2008, fiind în continuare un model de dezvoltare agricolă sustenabilă și totodată, o alternativă de Consum Responsabil la nivel local.

Mai multe informații despre Parteneriatele ASAT puteți găsi la adreselehttp://www.asat.ecosapiens.ro/http://www.asatromania.ro/ sau urmărind filmul de prezentare de mai jos (durată: 20min).