Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Economie socială și solidară – 2 vizite de studiu în Franța

În perioada 28 mai – 13 iunie au avut loc cele două vizite de studiu în domeniul Economiei sociale și solidare prevăzute în cadrul proiectului Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale.

Locațiile celor două vizite au fost Paris și regiunea Île-de-France, pt. vizita de la sfârșitul lui mai, și Strasbourg, pentru cea din a 2-a săptămână a lui iunie.

Au participat peste 80 de angajați ai partenerilor și membri ai GLI (grupurilor locale de inițiativă) constituite în cele 8 orașe de implementare.

Coordonatorii vizitelor, din partea rețelei europene inter-sectoriale de inițiative etice și solidare IRIS au fost Ralph Böhlke și Jocelyn Parot (pentru Paris, Île-de-France) și Joël Obrecht (pentru Strasbourg, Alsace).

O trăsătură comună a celor două vizite a fost dată de diversitatea practicilor vizitate, precum și de planificarea minuțioasă, astfel încât participanții să poată beneficia la maximum de cele 3 zile de vizită.

Deplasarea s-a făcut, în principal, cu autocarul, atât la Paris, cât și la Strasbourg.

 

În vizită la o unitate de economie socială a Emmaüs Coup de main

 

În vizită într-o întreprindere socială de inserție din Strasbourg (SISTRA).